A legjobb földrajztanulás az, ha az ember világot lát.

Menta Travel-Luxus és Nászút

Idegenforgalmi adók...hol? mennyi?

2019. január 09. - Székelyi Tímea L

Idegenforgalmi adók úti célonként

Szeretném egy poszt alatt összeszedni azokat az úti célokat, ahol az idegenforgalmi adó a helyszínen kötelezően  fizetendő!

1. Görögország idegenforgalmi adó #idegenforgalmiado

Görögországban az idegenforgalmi adó mértéke 2019-re várhatóan az alábbiak szerint alakul:
 
1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.

Az árak tájékoztató jellegűek!-ezek a helyszínen készpénzben fizetendők a szálláshelyen recepcióján távozáskor!
 
1_2.jpg

 

 

Eláruljuk miért kerül 3-4 millióba 1 hét a Maldív-szigeteken

 

 

5.jpg

Nászutasaink körében a legkeresetteb úti cél a Maldív-szigetek . Nem félrevezetés, ha azt írom, hogy már a legkedvezőbb szállodák is óriási hatással vannak azokra, akik először utaznak ide. A türkizkék tenger és a finom, hófehér púderhomok már önmagában hatalmas vonzerő. Egy hidroplánnal való utazás az atollok felett azonnal könnyeket csal az ember szemébe.

Egy 6 csillagos szállodát szeretnék bemutatni olvasóinknak, hogy egy kicsit beleláthassanak abba, miért is olyan borsos az ára egy-egy hotelnek. Mit kell megfizetnie a vendégeknek és milyen extrákat nyújtanak a szállodák.

One & Only Reethi Rah ******

A hotel gyorshajóval  csupán 45 percre található Male-tól és már a kikötőben egy YACHT várja a vendégeket az alap hajó helyett!

Ez a szálloda az első ott tartózkodás alkalmával leveszi a vendéget a lábáról, a legnagyobb katarzist mégis csak a következő alkalom fogja nyújtani, ami miatt fel sem merül senkiben, hogy valaha másik szállodában lakjon, ha ismét a Maldív-szigetekre utazik.

Mindenkinek át kell élnie azt az érzést, amikor egy év elteltével, érkezésünk után 5 perccel a kedvenc borunkkal kínál kérdés nélkül a sommelier. Meglepettségében azt hinné az ember, csupán véletlen, de hamar fel kell ismernie, hogy ennyi véletlen nem létezik. A személyzet emlékszik a kedvenc dalunkra, arra, hogy hogyan fogyasztjuk reggelente a kávét, hogy a steaket mennyire átsülten szeretjük, hogy melyik asztalnál vacsoráztunk minden este.

Fantasztikus és egyben hihetetlen, hogy az ember mindig úgy érzi, mintha egyedül lenne ezen a szigeten. A vízparton, vagy akár az éttermekben is alig találkozunk a személyzeten kívül másokkal. Azonban a koktél esteken rá kell döbbennünk, hogy nagyon sokan laknak még rajtunk kívül is a szállodában!

Apróságok, - mint például a beépített hangszórók a teraszon, melyben kristály tisztán szól a szobában bekapcsolt zene, - teszik még romantikusabbá napjainkat.

Az ételek kifogástalan minősége méltó a szálloda kategóriájához, minden igényt és ízvilágot kielégítő. Itt mindenből csak a legjobbat kapja az ember!

Az alap ellátás a reggeli, irodánk ezen szálloda esetében mindenképpen a félpanziót javasolja, mivel sokkal kedvezőbb, mint a helyszínen az a’la carte étkezés.

A tematikus estek garantálják az itt eltöltött idő alatt a feledhetetlen kulináris élményt.

Minden villához butler szolgáltatás jár, így a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll privát segítőnk, akit egy mobiltelefonon keresztül hívhatunk. Emiatt egyáltalán nem zavaró a jelenléte, viszont biztosítja az abszolút pihentető nyaralást, „semmittevést.” Hiszen a One & Only koncepció a magas minőség mellett az ember privát szférájának tiszteletben tartására épül!

2019-es árak tekintetében a szálloda 8000 Eur/2 fő/7 éj-től foglalható, de bátran állíthatom, hogy az itt töltött idő megfizethetetlen élményt nyújt,még azoknak is, akik a világon sok gyöngyörű szállodában megfordultak már.

 https://www.oneandonlyresorts.com/one-and-only-video#! 

További Maldiv-szigetek-i szállásokról itt olvashat!

Leszakadt az ég Mallorcán-Friss hírek

"Özönvízszerű felhőszakadás sújtotta a sziget keleti részét. A hirtelen jött eső miatt megáradtak a folyók; eddig kilenc holttestet találtak, többen pedig eltűntek."-olvashattuk tegnapi napon az origon, a teljes cikk itt olvasható:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181010-sokakat-elsodort-az-ar-mallorcan.html

A viharról szóló hírek alapján a Neckermann területi képviselőitől és képviseleteitől is egybehangzóan az alábbi információt kaptuk:

Nincs ok aggodalomra az utasainkat érintően!

Az érintett terület a sziget belsejében van, a károk és fennakadások a szállodáinkat nem sújtják. A közlekedés lelassult a sziget keleti oldala felé, de területi képviselőnk szerint mára minden rendben van.

 

 

 

 

Elérkezett az idő-minden héten új bejegyzés!

Elérkezett az idő, amikor úgy döntöttem, hogy megpróbálom megválaszolni az irodánk felé áramló tömérdektelen kérdést az utazásokkal kapcsolatban egy blog formájában.

Ami ezidáig visszatartott az a helyesírás, de ígérem, igyekezni fogok képezni magam, és megpróbálok érthetően fogalmazni, mert gyakran azzal is komoly problémáim vannak. :)

Az a legfőbb célom a blogunkkal, hogy megmaradjanak írásban a fontos információk, mert sajnos a Facebookon nagyon kevés emberhez jutnak el a posztjaink , annak ellenére, hogy 30.000 követő felett járunk!

Bízom benne, hogy a bejegyzéseinket Ti is hasznosnak találjátok s szívesen olvassátok majd.